IMAXTREE FOTO
haljine + tenisice

Savršeni modni spoj

Tekst: Lea Ladišić

Fotografija: IMAXtree

Nekada nezamislivo, sada dio svakodnevnog stylinga – da, obožavamo kombinaciju tenisica i proljetne haljine 

Iako proljetna sezona redovito donosi natikače, sandale i cipele na potpeticu, praktičniji modni izbor uvijek su tenisice. One su ta modna konstanta koja se ne mijenja, neovisno o godišnjem dobu. Sada, dok temperature rastu, nosimo ih u proljetnim varijantama i naravno, uz omiljenu haljinu.

Na modni raspored upisujemo lepršave, cvjetne, udobne i trendi modele – svake godine vraćamo se haljinama koje pršte romantičnim cvjetnim uzorcima pa ništa drugačije nije niti ovog proljeća. Uz bezvremensko cvijeće, prugice se ističu kao obožavani uzorak koji se ističe iz mase. Pravila za stiliziranje u ovom slučaju nema, jedino na što obraćamo pažnju je udobnost koju nam pružaju kroz cijeli dan. Ciljamo na modele koji spajaju stylish dizajn i kvalitetu, a cool tenisice smo pronašli u ponudi danskog brenda Ecco. Biramo klasične modele – one u bijeloj ili crnoj boji, no monotoniju ponekad volimo razbiti i s tenisicama koje donose pastelne nijanse ili tek suptilne detalje u neočekivanim bojama koji im daju na karakteru. 

Copenhagen str S19 279
Fotografija: IMAXtree
Copenhagen str S19 101
Fotografija: IMAXtree

Inače, favoriti trendseterica ove sezone su visoki modeli tenisica inspirirani košarkaškim terenima koji će se najbolje slagati s mini haljinama ili suknjama, primjerice onima s detaljem plisea. No, zanimljiva i jako trendi zamjena klasičnim modelima mini i midi haljina su one od trapera, najčešće dužine iznad koljena i naglašenog struka, koje su sjajan izbor za ležernu dnevnu kombinaciju. Plavi, isprani ili traper u boji najbolje se slaže s tenisicama bijele boje, a ovakve haljine dobro pristaju i uz chunky modele tenisica. 

Copenhagen str S19 048
Fotografija: IMAXtree
Copenhagen str S19 034
Fotografija: IMAXtree

U poslovnim modnim kombinacijama tenisice su već odavno uobičajene i poželjne i rado ćemo ih nositi uz haljine – na koncu, ono za čim najčešće težimo je praktičnost i funkcionalnost dnevne modne kombinacije, one koju ujutro odijevamo kada se želimo osjećati udobno, stylish ili jednostavno, nismo sigurni što odjenuti. Izdvajamo tenisice koje ove sezone vidimo u kombinaciji s omiljenim haljinama. 

shutterstock_editorial_10326689o
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia
shutterstock_editorial_10412237k
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

Omiljeni model koji će se idealno uklopiti u styling s haljinom – bez obzira volite li mini, midi ili maksi modele – pronađite u ponudi brenda Ecco

gg-ecco